Podcast

SCHYSST MAT

Att äta rätt är stort, att äta rättvist är större. 

 

Här hittar du Sigrids schyssta recept

Anna Tibblin och Sigrid Bárány för tillsammans med en rad kunniga gäster tankeväckande och aptitretande samtal om hur vi kan äta på ett sätt som är såväl gott som schysst för våra medmänniskor och planeten. De serverar allt från nya forskarrön om samspelet mellan mat, politik och natur till handfasta råd så att just du kan laga mat som bidrar till en bättre värld.

 

Anna Tibblin
Sigrid Bárány

Alla avsnitt

Datum

juni 22, 2022
Schysst mat
Avsnitt#15 Finns det hållbar fisk?  
Måste vi välja bort fisken eller finns det mer hållbara sätt att producera fisk som gör att vi kan fortsätta äta med gott samvete?  
Lyssna på avsnitt #15

Datum

april 27, 2022
Schysst mat
Avsnitt#14 Skolmaten
Skolmaten väcker starka känslor. Stress inför matsituationen, vitt skilda önskemål och ibland orimliga krav från föräldrar. Kan skolmaten både vara god, näringsriktig och hållbar? Och varför är skolmaten en viktig...
Lyssna på avsnitt #14

Datum

mars 30, 2022
Schysst mat
Avsnitt #13 Vad får maten kosta?  
Avsnitt 13 handlar om matpriser, ett ämne som är ytterst aktuellt nu. Under decennier har vi lagt allt mindre del av hushållspengarna på mat. Vi har helt enkelt vant oss...
Lyssna på avsnitt #13

Datum

februari 23, 2022
Schysst mat
Avsnitt#12 Vem äger dina fröer?  
Friska fröer är en förutsättning för en god skörd – men det är också big business. Storföretag tar patent på fröer som bönder förädlat i generationer. Hur funkar det i Sverige,...
Lyssna på avsnitt #12

Datum

januari 26, 2022
Schysst mat
Avsnitt#11 Snabbmat
I det här avsnittet undersöker vi hur schysst snabbmat faktiskt kan vara. Måste man laga all mat från grunden för att vara schysst mot människor, djur och natur, eller är...
Lyssna på avsnitt#11

Datum

augusti 25, 2021
Schysst mat
Avsnitt#10 - Nötkött
Hur ser framtiden ut för korna och för biffen? Bör vi äta mindre nötkött eller ska vi äta på ett annat sätt? Och går det att producera klimatsäkert nötkött?
Lyssna på avsnitt #10
Programledarna

Anna Tibblin är generalsekreterare på We Effect. Sigrid Bárány är kock, kokboksförfattare och Sveriges Mästerkockveteran.

Lyssna på avsnitt #15

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss som gör podden? Har du tips på kommande ämnen eller gäster? Har du frågor om något du hört? Varmt välkommen att kontakta oss.