Utbildning för kvinnliga bönder, Kenya

Att ge fler flickor chansen att utbilda sig och på så vis ta klivet ur fattigdom är en förutsättning för fattiga länders utveckling. Fortfarande lever 700 miljoner människor i fattigdom, och av dem är 70 procent kvinnor och flickor. De flesta av dem bor på landsbygden. Genom att utbilda kvinnliga bönder vinner familjer eftersom mer pengar läggs på mat, sjukvård och utbildning. Men vägen mot en ljusare framtid är inte spikrak och man lider av torkan som drabbat östra Afrika. Regnen som skulle ha kommit före jul uteblev.

Margret och Nancy odlar bananer, något de lärt sig av We Effect. Bananerna klarar än så länge torkan bra och ger den lilla, men viktiga, inkomsten när andra grödor torkar och förstörs.  Inkomsterna från bananerna är inte stora men de räcker för att barnen ska kunna gå i skolan och de håller drömmen om en ljusare framtid vid liv. Kanske går Kenyas första kvinnliga president till skolan i dag eftersom hennes föräldrar äntligen fått råd med barnens skolgång?

<- Tillbaka

Kostnadsexempel:

En dags utbildning i odlingsmetoder för 40 bönder i Kenya kostar 1150 kronor. En gåva på 5 000 kronor täcker kursavgiften för 174 bönder.

 

Information:
Berättelsen ovan är ett exempel på vilken skillnad era pengar kan vara med och skapa. Vid finansiering av We Effects biståndsarbete samlas alla pengar centralt för att sedan delas ut till regioner, program och projekt. Vi skickar aldrig pengar direkt till projekten. Detta för att möjliggöra kontroll och kontinuitet, vårt åtagande är alltid långsiktigt. Vill du veta mer om våra finanser se årsredovisning på följande länk.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av berättelser och nyheter.

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.