Kvinnlig bonde

We Effect rekryterar en svensk kvinna som under tre veckor i början av 2019 får åka till Zambia för att jobba sida vid sida med en kvinnlig småbonde och dela hennes vardag.

I fattiga länder har kvinnor ofta huvudansvaret för både hem, familj och att odla maten. De arbetar från tidig morgon till sen kväll, sex dagar i veckan, och sköter jordbruket med handredskap i stekande sol. Vatten måste bäras långa sträckor och bränsle samlas in så att maten kan lagas över öppen eld. Tvätt och hushållsarbete sköts för hand. Ofta är det svårt att få maten att räcka och ännu svårare att skapa en tryggare framtid. Världens tuffaste jobb uppmärksammar situationen för dessa kvinnor. Syftet är att öka kunskapen om, och engagemanget för, kvinnors situation på landsbygden i de länder där vi arbetar för att utrota fattigdom och hunger samt öka jämställdheten till år 2030.

Vi söker dig som:

Har ett starkt engagemang för människor i utvecklingsländer och ett intresse för andra kulturer. Du är bekväm med att prata engelska och duktig på att kommunicera dina upplevelser i både skrift och bilder. Du har yrkeserfarenhet och är resvan, även om du kanske inte har besökt ett utvecklingsland tidigare. Du är kvinna.

Villkor:

80-timmarsvecka med 1:50 kr i timlön.

Läs mer och ansök här!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av berättelser och nyheter.

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.