Financial Controller

Är du en erfaren Financial Controller med brinnande intresse för hållbar och rättvis värld fri från fattigdom? Längtar du efter ett stimulerande och utvecklande arbete som gör skillnad på riktigt?

Tjänsten är baserad på huvudkontoret på Södermalm i Stockholm och du rapporterar till Group CFO. Du ansvarar för ekonomisk rapportering, analys och uppföljning av redovisning och finansiell rapportering samt för budget- och prognosprocesser. Du kommer att fungera som stöd i ekonomiska frågor – det här kommer att bli en spännande resa!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  •  Koordinera budget/prognosprocessen för de globala organisationerna.
  •  Ansvarig för att utveckla ekonomisk rapportering, analys och uppföljning inom alla nivåer och områden.
  •  Granskning och komplettering av regioner/länders räkenskaper i samarbete med övriga kollegor.
  •  Kvalitetssäkra redovisningsmetoder, policys och principer i regionerna
  •  Stötta regionerna i allmänna ekonomiska frågor.
  •  Säkerställa de finansiella rapporterna och följa upp att region- och landskontor efterlever uppsatta interna och externa regelverk.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en universitetsexamen inom ekonomi, eller motsvarande som arbetat i en liknande roll tidigare alternativt en flerårig, solid bakgrund inom redovisning och vill verka i en roll i gränslandet mellan financial- och business controlling.
För att trivas och bli framgångsrik i denna roll ser vi att du har en förståelse och ett stort intresse för system och processer.
Viktigt att du känner dig bekväm med engelska då all vår kommunikation globalt sker på engelska.

Personliga egenskaper:

Du är en trygg person med förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt med de olika regionerna och kulturerna. Detta i kombination med helhetsperspektiv, intresse för system, analys och med starkt driv för förändring och förbättring; vare sig det är i världen eller i processerna, är förmågor som skattas högt.

Vad We Effect kan erbjuda dig:

Vi kommer att ge dig möjligheten att göra verklig skillnad – inom vår organisation och i vårt gemensamma arbete för en hållbar planet fri från fattigdom. Vi utmanar status quo och uppmuntrar innovation.

Våra värderingar Transparens, Respekt och Tillsammans vägleder oss i vårt arbete och bildar vår organisationskultur. Vi är en interkulturell organisation där mångfald och inkludering är våra hörnstenar.

Vi välkomnar dig som du är, och värdesätter ett brett utbud av perspektiv, erfarenheter och nätverk. Det är vår övertygelse att en inkluderande arbetsplats utan någon form av diskriminering leder till effektivare relationer och resultat med friska, engagerade och växande medarbetare.

Vi strävar efter att ha den bästa arbetsmiljön och även om din huvudsakliga arbetsplats för denna position kommer att vara Stockholm, erbjuder vi flexibla möjligheter att blanda arbete från kontoret och hemmet eller någon annanstans vilket vi tror förbättrar balansen mellan arbete och privatliv på många sätt. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och erbjuder 31 dagars betald semester.

Ansökan

I den här rekryteringsprocessen samarbetar We Effect tillsammans med Meritmind. För mer information är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jessica Blomgren på 073-942 58 91 eller Anette Wickholm på 070 712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Linnea Karlsson, Facklig representant, linnea.karlsson@weeffect.org  

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Ansök här