We Effect i Musikhjälpen, missa inte SVT2 på fredag klockan 19.30

Med stöd från insamlingen Musikhjälpen har We Effect startat ett projekt som värnar om allas rätt och möjlighet att funka olika. We Effects projekt syftar till att stärka egenmakten hos människor med funktionsnedsättning och deras familjer.

I Nordmakedonien lever många människor med funktionsnedsättning i fattigdom och får även många gånger utstå diskriminering och stigmatisering. Fattigdom och utanförskap är starkt kopplat till funktionsnedsättning i landet, likaså matosäkerhet och undernäring.

Nu har We Effect med stöd från Musikhjälpen startat ett projekt för att värna om allas rätt och möjlighet att funka olika. En viktig del är att skapa en ekonomisk hållbarhet genom organiskt och varaktigt jordbruk. Detta gör att deras matosäkerhet stabiliseras och skapar även möjlighet till handel och en mer ekonomisk säkerhet. Projektet vill även öka medvetenheten hos människor med funktionsnedsättningar gällande deras rättigheter för att de på så sätt själva ska kunna kräva dem.

Äventyraren Aron Anderson och Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen träffar bland andra systrarna Valentina, 14 och Anica, 11 år. Systrarna är synskadade och deras föräldrar har båda funktionsnedsättning. Musikhjälpens tema 2018 var ”Alla har rätt att funka olika” och projektet är ett av de femton projekt som fick stöd från insamlingen

Missa inte SVT 2 klockan 19.30 på fredag!