Resultat

We Effect har som övergripande mål att bekämpa fattigdomen och bidra till en hållbar och mer rättvis värld. Det är ett långsiktigt arbete, som inte alltid ger snabba resultat. Vi sätter alltid upp mätbara mål och utvärderar hur arbetet går – så att vi hela tiden kan bli bättre och mer effektiva i vårt biståndsarbete.

Nedan följer utdrag av resultat från verksamheten i våra olika regioner under 2017.

Afrika

I Östra Afrika präglades året av avslutningen av de fyra tidigare programmen och övergången till de två nya programmen inom värdiga bostäder och hållbar landsbygdsutveckling. Fokusområden kvarstår: att stärka kvinnornas ställning, både ekonomiskt och inom inflytande. Läs mer om resultaten i östra Afrika här, och resultat i övriga delar av Afrika här!

Asien

Under året fick 254 spara- och lånagrupper stöd av We Effect i Asien. Bland de totalt 6 067 medlemmarna var 80 procent kvinnor. Tillsammans lånade de ut 10 miljoner kronor till varandra, alla personer som normalt inte kan låna pengar. Läs mer om resultaten i Asien här! Läs mer om resultaten i Asien här!

Europa

Den genomsnittliga försäljningen genom kooperativ som är medlemmar i We Effects samarbetsorganisation i Moldavien har ökat med 52 procent under 2017, jämfört med 2016. Läs mer om resultaten i Europa här!

Latinamerika

76 procent av våra partnerorganisationer i Latinamerika har infört en jämställdhetspolicy. Inom landsbygdsutvecklingsprogrammet är siffran 100 procent. Läs mer om resultaten i Latinamerika här!

 

Missa inte våra berättelser, där du kan möta människorna som deltar i våra projekt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av berättelser och nyheter.

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.