Världens barn

Sana Fotograf: Arwa Shawa.
Sana Fotograf: Arwa Shawa.
Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 14 civilsamhälles­organisationer, SVT och Sveriges Radio P4. Kampanjen pågår hela året med kulmen i TV-inslag och en insamlingsgala. Radiohjälpens partnerorganisationer där We Effect är en, kan ansöka om projektstöd från insamlade medel och efter en granskning av alla ansökningar är det Radiohjälpens styrelse som beslutar vilka projekt som beviljas medel.

We Effect och Världens barn jobbar för barns välbefinnande i Palestina

We Effects arbete i Palestina bedrivs i ett område där den pågående, underliggande konflikten ständigt utgör ett hot. Effekten på barn är särskilt stor och oroande. Många drabbas av psykosocial stress.

 

År 2002 konstruerades separationsmuren och skapade geografiska och byråkratiska svårigheter för hundratusentals palestinier. Den israeliska ockupationen utgör dagliga utmaningar och hot mot uppfyllandet av barns rättigheter, inklusive rättigheterna till överlevnad, tillväxt och utveckling samt rätten till utbildning.

 

Världens Barn-projektet Barnen bakom separationsmuren syftar till att bekräfta barns och deras familjer rätt till fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande på landsbygden intill separationsmuren på Västbanken.

 

Läs mer om kampanjen och ge en gåva

Barnen bakom separationsmuren - besök dem i vår video

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du terms and conditions från Youtube
Gå till Youtube

Delta i teckningstävling för Världens Barn!

Temat för insamlingen för Världens Barn är alltid barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

För att öka medvetenheten kring årets tema har har en av våra medlemsorganisationer, Konsumentföreningen Stockholm, tagit fram en teckningstävling riktat till barn där barnen får teckna sin framtid eller drömmar. För varje inskickad teckning skänker föreningen 10 kr till Världens Barn.

Att tävla är enkelt:

  • Rita en teckning om dina tankar och drömmar om framtiden
  • Fota och mejla teckningen till info@kfstockholm.se senast 8 oktober 2022
  • Tio vinnare får sex fribiljetter var till Skansen i Stockholm

Läs mer om tävlingen här