Opinionsbildning

Vår vision är en rättvis och hållbar värld fri från fattigdom. För att det ska bli verklighet krävs att fler människor engagerar sig och tar ställning för en rättvis värld. Därför arbetar vi med opinionsbildning i Sverige. Det gör vi genom att försöka nå ut till människor och skapa intresse och engagemang, till exempel genom sociala medier och debattartiklar. Vi arbetar också med lobbying riktad mot riksdag och regering i frågor som rör bistånd.

Emiliana Lorocachi, Bolivia.

#Enkvinnasrätt

We Effect arbetar med jämställdhet i alla de 25 länder där vi har biståndsverksamhet. Ibland genom att stärka kvinnors rätt att äga mark, ibland genom stöd till barnomsorg. Det kan handla om att utbilda kvinnor i entreprenörskap eller att få fler kvinnor att ställa upp i lokalvalen. Det handlar om att bryta mönster, förstås, men också om en trappa som leder mot en värld fri från fattigdom och orättvisor.

Stöd vårt arbete genom att dela kampanjen #enkvinnasrätt i sociala medier eller genom att bli månadsgivare. Läs gärna mer om kampanjen på länken nedan.

Flickor utanför byn Karadipooval på Sri Lanka på väg till skolan. Foto: Anders Hansson.

Rapporter och opinionsbildning

I samband med våra kampanjer tar vi ofta fram faktarapporter som lyfter orättvisor i världen, med syftet att informera och engagera människor. Samtliga rapporter kan du ladda ner gratis i PDF-format.

Utöver våra rapporter kan du även läsa nyhetsbrevet Effekter på vår webb.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av berättelser och nyheter.

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.
Öppna din Swishapp och avsluta betalningen där Öppna Swish-appen