Våra fokusområden

We Effect arbetar för att förena demokrati med affärsutveckling och socialt ansvarstagande. Rätten till mark, finansiella tjänster, en hållbar miljö i ekologisk balans och lika rättigheter för kvinnor och män, flickor och pojkar, genomsyrar all vår verksamhet.

VÅRA FOKUSOMRÅDEN
Hållbar landsbygds-utveckling

De flesta i världen som lever i fattigdom bor på landsbygden. Att hjälpa dem att utveckla sitt jordbruk är ett av de mest effektiva sätten att bekämpa fattigdom.

Värdiga bostäder

Idag lever en miljard människor utan en värdig bostad. Genom utbildning och rådgivning får medlemmar i bostadskooperativ lära sig att bygga sina egna hus.

RIKTLINJER OCH OBLIGATORISKA PROGRAMOMRÅDEN
Jämställdhet

Kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Ökad jämställdhet leder även till minskad fattigdom och hunger.

Hållbar miljö och klimatförändringar

Medvetande kring miljöfrågor och klimatförändring genomsyrar alla våra program. Våra program arbetar för att minska negativa effekter av klimatförändringar och för en hållbar miljö.

Alla människors rätt till mark

Det krävs mark både för att kunna bruka jorden och för att kunna bygga värdiga bostäder.

Finansiella tjänster

Vi stödjer medlemsbaserade grupper som tillhandahåller eller kämpar för  olika lösningar för sparande, lån och försäkring.

Rättighetsbaserat arbete

Våra program utvecklas i dialog med partnerorganisationer och genomsyras av ansvar, transparens, icke-diskriminering och meningsfullt deltagande.

BERÄTTELSER

Kaffe och jämställdhet skapar framtidshopp

Antonieta Monzón Herrera och Victoria Talavera Hernandez har länge arbetat i en av Nicaraguas viktigaste och mest mansdominerade branscher – kaffeproduktionen. Idag sitter båda i styrelsen för hembyns kaffekooperativ, men vägen dit var lång och snårig. Högt upp i norra Nicaraguas lummiga bergsområde finns den lilla byn San Jerónimo vars befolkning lever av kaffeodling. Byns […]

”Det är skönt att lämna en plats med så hemska minnen”

Livet i slummen har ett högt pris. Hamidah Nantume i Uganda betalde det högsta; hon miste sitt barn en natt när grävskoporna rev familjens skjul. Fotografen Fredrik Lerneryd följde Hamidahs bostadskooperativ när de byggde klart sina efterlängtade hus. Här är hennes berättelse: ”Där jag bodde tidigare var inget bra ställe. Det var diken överallt och det […]

”Vi är starkare nu — men vi kommer att vara ledsna hela livet”

Nästan alla minns tv-bilderna. Men inte Sachini Kaushalya. Hon var där. När tsunamin förändrade livet för alltid och tog hennes vän ifrån henne. I dag arbetar Sachini för att ge överlevande unga människor en tryggare framtid på Sri Lanka. Hanbantota-distriktet i södra Sri Lanka. Morgonen den 26 december, 2004. Djuren verkar dra sig upp mot […]

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av berättelser och nyheter.

{{ registrationMessage }}
Öppna din Swishapp och avsluta betalningen där Öppna Swish-appen