Kommunikatör

Vill du vara med och driva We Effects kommunikations- och insamlingsarbete till nya höjder?

We Effect är världens största kooperativa biståndsorganisation som arbetar för att främja rättvisa och hållbar utveckling runt om i världen. Vi stödjer bondeorganisationer och bostadskooperativ som består av människor som själva lever i fattigdom, med stort fokus på jämställdhet och klimaträttvisa. Genom att arbeta tillsammans med våra partners strävar vi efter att skapa långsiktig förändring och stärka människors möjligheter till hållbar utveckling.

Som kommunikatör på We Effect kommer du att ha en nyckelroll i att utveckla och genomföra vår kommunikationsstrategi samt driva vår digitala insamling. Du kommer att arbeta nära samtliga kollegor i teamet för att skapa och genomföra kampanjer som stärker vårt varumärke och engagerar våra givare, både privatpersoner och företag. Genom att planera och producera kommunikation i olika kanaler kommer du att bidra till att öka medvetenheten om vårt arbete och öka vår insamling. Du kommer tillhöra marknadsavdelningen och rapporterar till Insamlings- och kommunikationschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar

  • Planering, produktion och utvärdering av kommunikation och innehåll, både text, layout och rörligt material.
  • Utveckling och genomförande av digitala insamlingskampanjer.
  • Mätning, analys och uppföljning av resultat och genomslag av kommunikation och kampanjer.
  • Producera innehåll för We Effects webbplats och sociala medier.
  • Deltagande i olika verksamhetsprojekt kopplade till kommunikation och insamling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en relevant utbildning inom kommunikation och marknadsföring samt erfarenhet av att arbeta som kommunikatör, gärna inom en ideell organisation eller internationell utveckling. Du bör ha goda kunskaper inom digital kommunikation och erfarenhet av att planera och genomföra kampanjer. Det är meriterande om du har erfarenhet av insamling och användning av CRM-system. Du behöver kunna producera texter och arbeta obehindrat på svenska och engelska.

Du är initiativrik, självgående och har en stark ansvarskänsla. Du trivs med att samarbeta, är strukturerad och har förmåga att hantera flera projekt samtidigt. Du är engagerad i våra värderingar och har ett genuint intresse för internationellt utvecklingssamarbete.

Vad vi erbjuder

Våra värderingar TransparensRespekt och Tillsammans vägleder oss i vårt arbete och bildar vår organisationskultur. Vi är en interkulturell organisation där mångfald och inkludering är våra hörnstenar.

Vi välkomnar dig som du är, och värdesätter ett brett utbud av perspektiv, erfarenheter och nätverk. Det är vår övertygelse att en inkluderande arbetsplats utan någon form av diskriminering leder till effektivare relationer och resultat med friska, engagerade och växande medarbetare.

Vi strävar efter att ha den bästa arbetsmiljön och även om vår huvudsakliga arbetsplats är kontoret i Stockholm, erbjuder vi flexibla möjligheter att blanda arbete från kontoret och hemmet eller någon annanstans vilket vi tror förbättrar balansen mellan arbete och privatliv på många sätt. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och erbjuder 31 dagars betald semester.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kontor i Stockholm. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön och förmåner enligt överenskommelse och kollektivavtal.

Ansökan

Ansök genom att ladda upp ditt CV och personliga brev på Impactpool senast 25 april 2024. För frågor kontakta Carola Rydstedt, Insamlings- och kommunikationschef, carola.rydstedt@weeffect.org

Facklig representant: Linnea Karlsson, linnea.karlsson@weeffect.org