Rösta fram årets påskkyckling!

Kycklingar och hönor förändrar människors liv – det är äntligen dags att ge dem den uppmärksamhet som de förtjänar.

Vem av dessa starka personligheter får klä vårt påskkort 2024? Rösta på din favorit innan 17:e mars.

Hennie – den forna panelhönan  

Under lång tid var Hennie den typiska panelhönan. Medan hennes vänner blev uppmärksammade av tuppar och för sina äggvärpningskompetenser hamnade hon i skymundan. Nu är hennes tid inne. Hennes största intressen är rulla runt i damm och ta hand om de yngre kycklingarna. Utöver fred på jorden drömmer hon om att värpa 300 ägg under 2024 och längre fram bli en tvättäkta hönsmamma. Från det bergiga Baringo i Kenya representerar hon östra Afrika i omröstningen om årets påskkyckling. Rösta på Hennie – panelhönan som vågade drömma.  

Tuppias – ungtuppen som vill vara sångfågel 

Som hönshusets ungtupp drömmer Tuppias stort. Han ser sig själv redan som gårdens främsta sångartist och har flera konserter planerade under hösten. Varje morgon repeterar han tidigt, för han vet hur mycket hela området uppskattar hans ljuva stämma i gryningsljuset. Utöver musiken är hans största intressen att sprätta runt i gruset eller ligga i en sandgrop under verandatrappan. Han drömmer om att få alla hönornas uppmärksamhet vid sitt nästa framträdande. Från Tocoa i Honduras representerar han Latinamerika i omröstningen om årets påskkyckling. Rösta på Tuppias – ungtuppen som gärna väcker dig på morgnarna.

Hönnah – den engagerade kackelhönan  

Årets kanske kaxigaste deltagare beskrev sig själv i The New York Times med orden ”Jag identifierar mig egentligen inte som en kyckling. Men den här typen av tävling behöver mer representation.” Hennes största intressen är att kackla om betydelsefulla ämnen och sprätta i grönsakslandet. Hon drömmer om en värld där varje hönshus är befriade från tupparnas makt och varje höna har rätten att bestämma över sitt liv. Från tropiska Davao del Norte i Filipperna representerar hon Asien i omröstningen om årets påskkyckling. Rösta på Hönnah – en hårdkokt grönsakssprättare som vågar kackla högre.   

Äggda – den äggstremt unga deltagaren 

Tävlingens mest otippade deltagare överraskade världen med sitt deltagande. Experter har spekulerat fram och tillbaka om Äggda ännu inte är redo, men hennes hönsmamma gjorde det tydligt att Äggda är en deltagare att räkna med – och inte underskatta. Äggdas största intressen är att slappa på mjuka, uppvärmda platser gärna tätt tillsammans med äldre vänner och släktingar. Hon drömmer om att få sitt äggskal målat i färgstarka färger eller ligga gömd under en buske medan förväntansfulla barn letar efter henne. Från Puka i Albanien representerar hon Europa i omröstningen om årets påskkyckling. Rösta på Äggda – årets underdog som inte är så ömtålig som hon ser ut.  

Rösta fram årets påskkyckling!

Rösta på din favorit senast den 17:e mars och var med i en utlottning. Vi drar tre vinnare som får skicka tre digitala påskkort till nära och kära gratis.

Min favorit är:
Namn(Obligatoriskt)