Mat på bordet tack vare utbildning

AV: MALIN VON STRAUSS

Om regnet inte kommer förstörs skördarna. Men efter utbildning och studiecirklar i hållbara jordbruksmetoder kan Christine och John Manchishi sätta mat på bordet.

Vägen fram mot Christine och John Manchishis gård är kantad av förstörda majs- och sockerärtsfält. Visserligen är fälten gröna av regnet, men precis som förra året kom det alldeles för sent. Många av deras vänner har fått hela sin skörd förstörd. De har förlorat sin inkomst och de har ingenting att äta.

Men trots tuffa förutsättningar har paret Manchishi lyckats bra. Deras fält är friska med majs, bomull och sojabönor. John säger att skördarna har klarat sig tack vare studiecirklarna. Och det betyder att det inte svälter.

Christine och John Manchishi är medlemmar i We Effects samarbetsorganisation Cotton Association of Zambia. Tack vare stöd från We Effect har paret fått utbildning i hållbara odlingsmetoder och att klimatanpassa jordbruket. De klarar de tuffa förutsättningarna. Förutom att sätta mat på bordet kan de också ge utbildning till sina sju barn. Samt ge dem ett värdigt liv.

Vill du också hjälpa jordbrukare? För 250 kronor kan två familjer få utbildning i hållbara jordbruksmetoder och klimatanpassat jordbruk. Ge ett bidrag! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av berättelser och nyheter.

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.