Praktikant inom kommunikation och insamling hösttermin 2024

Brinner du för kommunikation och sociala frågor? Genom att bli en del av vårt team får du chans att testa dina kunskaper i praktiken, utveckla dina kommunikationsfärdigheter och skaffa värdefull erfarenhet inför det stundande arbetslivet.

Roll och uppgifter:

Vi letar nu efter en praktikant inom kommunikation och marknadsföring. I den här rollen kommer du att arbeta praktiskt med våra dagliga uppgifter såsom att skapa inspirerande berättelser från fält, uppdatera våra sociala mediekanaler, vara delaktig i att skapa kommunikationskampanjer, uppdatera vår webbplats och skapa material för våra medlemsorganisationer.

Praktiken kommer att erbjuda en stor variation av arbetsuppgifter och ge dig kunskap om kommunikation och marknadsföring, men också kunskap om internationellt bistånds- och utvecklingsarbete. Du kommer lära dig hur man planerar, genomför och utvärderar långsiktiga såväl som kortsiktiga projekt och uppdrag, vilket kommer att ge dig användbar erfarenhet för din framtida karriär.

Om organisationen:

We Effect är världens största kooperativa utvecklingsorganisation med projekt i 20 länder i Afrika, Asien, Latinamerika och Europa. Vår vision är en hållbar och rättvis värld, fri från fattigdom och hunger. Den centrala strategin är att stärka kooperativ av kvinnor och män som lever i fattigdom genom medlemsbaserad demokrati, långsiktigt ekonomiskt tänkande, socialt ansvar och transparens. Detta resulterar i ökad inkomst för familjer, mat på bordet och ett tak över deras huvuden – vilket gör det möjligt för människor att lyfta sig själva ur fattigdomen för gott.

Krav:

  • Vi letar efter någon som studerar Medie och Kommunikation, Marknadsföring, Digital marknadsföring eller liknande, på antingen kandidat- eller masternivå.
  • Du bör kunna skriva och tala på engelska och svenska utan svårigheter.
  • Vara en självsäker skribent som älskar att arbeta med både långa och korta texter.
  • Kunna arbeta självständigt och samtidigt vara en bra lagspelare.
  • Var nyfiken och villig att ta på dig uppgifter du inte har gjort tidigare.
  • Grundläggande kunskaper i layout och bildredigering. Du ska kunna hantera Adobe-programmen.
  • Du behöver ha en egen dator.

Övrig info

Denna praktik är obetald.

Här kan du läsa mer om våra värderingar och hur det är att arbeta på We Effect.

För frågor, vänligen kontakta Johanna Wolff på johanna.wolff@weeffect.org.

Ansökan skickas till Johanna Wolff på johanna.wolff@weeffect.org senast den 1 april 2024. Bifoga CV och personligt brev.