We Effect får 18 miljoner för allas rätt till mat

Vid Svenska Postkodlotteriets utdelning av lotteriöverskottet 2022 stod det klart att We Effect har tilldelats 18 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd. Det här är pengar som kommer att gå till We Effects långsiktiga arbete för rätten till mat, genom att nå en hållbar och jämställd värld fri från fattigdom. Tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

– Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad för oss! För de här pengarna kommer vi kunna fortsätta vårt viktiga arbete för att möta hungern i coronakrisens spår, men också på sikt genom att bidra till starkare och mer hållbara samhällen, säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect. 

Anna Tibblin, Generalsekreterare We Effect

We Effect är en av de 59 ideella organisationer som delar1 032 384 224 kronor från Postkodlotteriet, där miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. Stödet är icke-öronmärkt vilket gör att We Effect kan använda pengarna där vi ser att behoven är störst och bygga vår verksamhet långsiktigt.  

– Under 2021 kunde vi, tack vare stödet från er som deltar i Postkodlotteriet, bland mycket annat finansiera en digital resa till jordbrukaren Veronica Musaus gård, för att få unik inblick i livet på landsbygden i Kenya och de utmaningar en kvinnlig jordbrukare ställs inför i jobb och vardag. På så sätt kan vi fortsätta bygga global förståelse för vikten av att arbeta tillsammans för att möta de utmaningar vi ställs inför, säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect. 

Pengarna från Postkodlotteriet kommer att användas till We Effects verksamhet, där vi idag arbetar tillsammans med runt 200 lokala partnerorganisationer i 20 länder i fyra världsdelar. Biståndets övergripande fokus är Rätten till mat, och att stötta människor att jobba tillsammans för att själva utkräva sina rättigheter. We Effect stödjer medlemsbaserade bondeorganisationer att förbättra livsvillkoren för sina medlemmar och förverkliga omställningen till ett hållbart och jämställt jordbruk där kvinnor får samma förutsättningar som män att anpassa sig till klimatförändringarna, att organisera sig, äga mark och kunna bo och leva i trygghet. 

Det här är #postkodeffekten. Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer, och sedan starten 2005 har man delat ut mer än 13 miljarder kronor. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt.  Tillsammans gör vi skillnad!  

Läs mer om Postkodlotteriet här:

Mer välgörenhet tack vare dig

Postkodlotteriets pressrum