20 miljoner från Postkodlotteriet

Anneli Rogeman håller upp en stor check med beloppet 20 miljoner.

Anneli Rogeman håller upp en stor check med beloppet 20 miljoner.

Den 21 februari hölls den årliga utdelningen till Postkodlotteriets förmånstagare. I år tilldelades We Effect 20 miljoner kronor, pengar som kommer att användas för långsiktig och hållbar fattigdomsbekämpning.

– Det är väldigt glädjande! Jag vill rikta ett stort tack till Postkodlotteriet och alla lottköpare. Pengarna är oerhört viktiga och hjälper till att säkra vårt arbete i kampen mot fattigdomen, säger Anneli Rogeman, vd We Effect.

Totalt uppgick Postkodlotteriets utdelning till den ideella sektorn till 1,1 miljard kronor i år. Det är sjätte året i rad som det delas över en miljard kronor ut till ideella organisationer, som ett resultat av lotteriöverskottet från Postkodlotteriet.

─ De ideella organisationerna är viktiga för Sverige. Vi är därför mycket stolta över att vi för sjätte året i rad levererar över en miljard kronor till ideella sektorn i Sverige. Enligt Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, står svenska lottköpare för cirka 20 procent av intäkterna till ideell sektor. Postkodlotteriets lottköpare svarar för hälften av detta, säger Anders Årbrandt, en av två managing directors på Postkodlotteriets operatörsbolag Novamedia Sverige AB.