George Onyango ny regionchef för We Effect Östra Afrika  

George Onyango har utsetts till ny regionchef för We Effect Östra Afrika. Han kommer närmast från tjänsten som biträdande regionchef.

– Jag är verkligen glad och förväntansfull inför uppdraget som regionchef, säger George Onyango.

– Min vision för de kommande tre åren är att We Effect ska ha ökat sin verksamhet och att kännedomen om, och förtroendet för, organisationen i regionen ska öka. Vi ska bli den expert man självklart vänder sig till när det gäller kooperativ utveckling.

George Onyango i har totalt 28 års erfarenhet av att arbeta med civilsamhällesfrågor, bland annat inom den kooperativa sektorn i Kenya. Han har varit anställd av We Effect/Swedish Co-operative center i 18 år, de senaste 13 som biträdande regionchef.

– Vi valde att genomföra en internationell rekryteringsprocess och för första gången har We Effect valt en regionchef som inte är svensk. Vi fick in över 100 ansökningar och valet föll på George Onyango från Kenya, säger Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect.

– Jag är otroligt glad och stolt över att vi rekryterat George Onyango till den här tjänsten. Hans långa erfarenhet och gedigna kompetens gör att han är ett klockrent val.

We Effect region Östra Afrika består av länderna Kenya, Tanzania och Uganda. Regionkontoret ligger i Nairobi.

George Onyango tillträder sin tjänst den 1 januari 2019.