Giving tuesday

På tisdag den 28 november är det #GivingTuesday, en dag då vi istället för att handla mer saker istället ger. Då samlas ideella organisationer, offentliga aktörer och företag tillsammans med människor över hela världen för att uppmuntra givande och visa engagemang för varandra.

Tanken är att denna dag ge något till din favoritorganisation, som jobbar för en fråga just du brinner för, och uppmuntra andra att göra detsamma.

En gåva till We Effect innebär att fler människor kan öka sina inkomster, få mat på bordet och värdiga bostäder – och kan ta klivet ur fattigdom för gott. Samtidigt stöttar du arbete för en mer jämställd värld.

#GivingTuesday skapades av Belfer Center for Innovation & Social Impact vid 92nd Street Y i samverkan med United Nations Foundation 2012. Tillsammans med en grupp influencers och grundfinansiärer lanserades en rörelse som nu engagerar tusentals organisationer globalt.

FRII (Frivilligorganisationernas insamlingsråd) är nationell samordnare för #GivingTuesday i Sverige och en av 26 partners i världen.

Läs mer här: https://givingtuesday.se (extern länk)

Stöd We Effect genom att ge en gåva eller genom att bli månadsgivare.