Tillsammans utmanar vi fattigdomen

Den 8 mars samlades sex av de stora svenska kooperativa företagen för att tillsammans med We Effect diskutera hur vi kan utmana fattigdomen.

Seminariet ”Utmana Fattigdomen”, som We Effect arrangerade för våra medlemsorganisationer på Internationella Kvinnodagen, genererade många engagerade samtal.

Flera idéer delades i publiken efter att Charlotta Szczepanowski, ordförande för Nätverket för Hållbart Näringsliv och hållbarhetschef på Coop, pratat om företagens roll i att nå de globala målen.

Genom de inbjudna talarna från We Effects samarbetsorganisationer i Zambia, Bertha Bwalya och Hildah Namunuyola, fick deltagarna en bild av hur We Effects arbete går till i praktiken. Något som Lisa Johansson ytterligare förtydligade med inspirerande berättelser om sin tid i Zambia under ”Världens Tuffaste Jobb”.

Dagen avslutades med att We Effects nya sajt utmanafattigdomenforetag lanserades och att deltagarna uppmuntrades till att tävla om en plats på en studieresa till Zambia i augusti.

Arbetar du på Coop, HSB, KF, KfS, LRF, OK eller Riksbyggen? In och sök till resan, som går av stapeln 18-25 augusti! Mer info på nya sajten: www.utmanafattigdomenforetag.se

Se film från seminariet den 8 mars här!