Frågor och svar om att bli stödföretag

Marije Shkjau med dottern Jonida Shkjau, från kvinnokooperativ i Albanien Fotograf: Marcus Lundstedt
Marije Shkjau med dottern Jonida Shkjau, från kvinnokooperativ i Albanien Fotograf: Marcus Lundstedt
Här får ni svar på vanliga frågor om företagsstöd och samarbeten.

Vad krävs för att bli stödföretag?

Alla som ger en engångsgåva på över 10 000 kronor blir stödföretag.

Varför ska vi välja We Effect?

Genom att stödja We Effect visar ni och stärker ert CSR- och hållbarhetsarbete och skapar engagemang hos anställda och kunder.

We Effects vision är en hållbar och rättvis värld fri från fattigdom. Vi uppnår det genom att arbeta långsiktigt med fattigdomsbekämpning och hjälp till självhjälp. Vi kan inte nå våra mål på egen hand. Vi ser fattigdomsbekämpning som ett långsiktigt, hållbart och förebyggande arbete. Förutom att samarbeta med över 180 organisationer i de 20 länder där våra projekt också finns arbetar vi tillsammans med sina svenska medlemsorganisationer för att skapa engagemang, bilda opinion, mobilisera resurser och vinna människors stöd för ett långsiktigt internationellt utvecklingsarbete. Ett samarbete där kooperationen är grunden och som pågått i över 60 år.

Vi är effektiva med insamlade medel. Organisationen innehar 90-konto vilket innebär att max 25% av intäkterna får gå till administrativa- och insamlande kostnader. För We Effect gick 8 kronor av varje insamlad hundralapp till admin och insamlingskostnader och 92 kronor till ändamålet under 2021. Vi är därmed effektiva och långsiktiga i vårt förändringsarbete.

Kan vi stödja ett specifikt projekt som vi själva väljer?

När ni som företag stödjer We Effect kan ni vara trygga med att ert stöd kommer till nytta där det gör som störst skillnad. Vi öronmärker inte stöd till särskilda projekt utan investerar där insatserna behövs som mest. Långsiktighet och fokus är avgörande för att vi ska kunna göra skillnad.

Kan vi som företag eller förening använda We Effects logga på vår hemsida?

We Effects logga får endast användas av våra stora samarbetspartners där vi har omfattande samarbetsavtal och noggrann kontroll över samarbetsparterna. Vi lånar tyvärr inte ut loggan vid kortare samarbeten.

Får vi skriva att vi stödjer We Effect på vår hemsida?

För att få tillgång till våra digitala kommunikationskit måste ni under året skänka minst 10 000 kr. Det går dock bra att i löptext skriva att ni stödjer We Effect och länka till vår hemsida.

Kan vi bidra med mindre summor?

På We Effect är vi mycket tacksamma för alla bidrag vi får och även mindre bidrag kan göra stor nytta. Att starta en egen insamling och handla i vår gåvoshop är andra sätt att skänka pengar.

Är gåvor avdragsgillt?

Gåvor är tyvärr inte avdragsgillt för företag.

Vad har We Effect för policy för företagssamarbeten?

We Effects vision är en hållbar och rättvis värld fri från fattigdom. För att kunna nå vår vision behöver vi arbeta tillsammans med organisationer och företag som delar vår värdegrund.
Vi arbetar gärna tillsammans med företag som visar socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvarstagande, har ett varumärke som förknippas med hållbarhet, och arbetar aktivt med att minska sin klimatpåverkan. We Effect förbehåller sig rätten att utföra granskningar av de företag som önskar att ingå samarbeten med We Effect.

Läs gärna mer i vår företagspolicy här.