kaffebönor från kaffodlingar i Guatemala

Hur många bönor finns det i burken?

Foto: Philip Krook
Foto: Philip Krook
Gissa hur många kaffebönor det är i glasburken och få chans att vinna ett paket exklusivt kaffe från vår samarbetspartner Lykke Kaffegårdar.

Fyll i dina uppgifter här

Så kan du som Coop-medlem göra skillnad – några ören i taget

Genom att ansluta ditt Coop Mastercard till “Bistånd på köpet” kan du som medlem handla tryggt och samtidigt enkelt bidra regelbundet till We Effects viktiga arbete. Slutsumman rundas automatiskt upp till närmaste krona när du handlar och de insamlade pengarna skänks till We Effect och bidrar till att förändra livet för många människor.

 

Läs mer om hur du aktiverar ”Bistånd på köpet” här

Kvinnlig kaffebonde som genom We Effects projekt fått bättre villkor och kan försörja sig själv.
Naume Ithungu. Foto: Catherine Waking'a

Projektsamarbetet som ger kaffebönderna bättre villkor

Från bergssluttningarna i västra Uganda till kaffekoppen i Sverige, via ett litet rosteri i Hökarängen. Kaffeprojektet i Uganda, skapar förutsättningar för kaffebönder att försörja sig på sitt kaffe. Hela värdekedjan finns representerad i projektet och kärnan är ett hållbart sätt att arbeta på som ger bättre skörd, innebär mindre arbete och tillgång till en global marknad där bönder får bättre ersättning för sitt hårda arbete.

Läs mer om projektet här 

Kaffebönor i händer. Bönder i Guatemala får stöd att försörja sig på kaffeodling.
Foto: Philip Krook

Var nioende människa i världen lever i hunger. Bönder med småskaliga jordbruk är extra utsatta. Stöd vårt arbete och skänk en gåva som ger fler bönder möjlighet att försörja sig och sätta mat på bordet till sin familj.

Ge en livsviktig gåva nu
Foto: Philip Krook