Andreas Dolk ny internationell chef för We Effect

Andreas Dolk har utsetts till ny internationell chef för We Effect. Han kommer närmast från tjänsten som chef för enheten Programutveckling och Kvalité på We Effect.

Andreas har mer än 20 års erfarenhet av utvecklingsarbete och har tidigare arbetat för bland annat Rädda Barnen, The Asia Foundation och Forum Syd, både i Sverige och i Nicaragua, Honduras och Kambodja.

I den internationella avdelningen ingår We Effects regionkontor och landkontor i Södra Afrika, Östra Afrika, Latinamerika, Europa och Asien, samt ett team av handläggare och rådgivare i Sverige.

– We Effect är en viktig organisation som verkligen gör skillnad genom sitt stöd till kvinnor och män som lever i fattigdom. Jag känner mig enormt stolt över att ha fått förtroendet att leda och utveckla We Effects internationella verksamhet, säger Andreas Dolk.

Andreas Dolk tillträder den 1 juli och rapporterar till generalsekreterare Anna Tibblin

– Andreas har både det driv och den erfarenhet som behövs för att ta We Effects biståndsverksamhet till nästa nivå. Jag är oerhört stolt och glad över att han vill kliva in i denna roll. Det ska bli en spännande resa att följa, säger Anna Tibblin.