Maria Schultz ny regionchef för We Effect i södra Afrika

Maria Schultz blir ny regionchef för We Effect i södra Afrika. Hon kommer närmast från tjänsten som chef för det Sida-finansierade programmet SwedBio och policychef på Stockholm Resilience Centre.

Placeringen är på We Effects kontor i Zambia, där Maria ersätter tidigare regionchef Lena Kalmelid som nyligen tillträtt som regionchef för Vi-skogen i östra Afrika.

We Effect kommer även att tillsätta en ny tjänst som klimatrådgivare, med placering i Mocambique. Det är en strategisk satsning för att samordna organisationens globala klimat- och miljöarbete och samtidigt stödja partnerorganisationer i de 24 länder där We Effect arbetar med utvecklingssamarbete.

– Jag har arbetat med internationellt utvecklingssamarbete från Stockholm i ett antal år och nu ser jag fram emot att komma närmare genomförandet. Jag är glad över att få ta det viktiga uppdraget i södra Afrika vidare, tillsammans med professionella medarbetare och starka partnerorganisationer. We Effect gör stor skillnad med att stärka småbönders förmåga att skapa ett hållbart jordbruk och anpassa det till klimatförändringarna, säger Maria Schultz.

– Maria Schultz har hög kompentens och mycket bred erfarenhet av utvecklingssamarbete. Hon tar nu med sig sina kunskaper till We Effects verksamhet i södra Afrika. Länderna där står inför svåra utmaningar, inte minst på grund av klimatförändringarna, och Maria är rätt person att leda arbetet med att påverka situationen till det bättre, säger Anneli Rogeman, vd för We Effect.

Maria Schultz har, utöver tjänsten hos Stockholm Resilience Centre, bland annat arbetat på Sida, varit chef för Naturskyddsföreningens internationella program, arbetat med jordbruksfrågor på miljödepartementet och förhandlat internationella miljökonventioner för Sverige.

We Effects region i södra Afrika består av Zambia, Zimbabwe, Moçambique och Malawi. Samtliga länder är svårt plågade av klimatförändringarna.