Nina Larrea ny regionchef för We Effect i Latinamerika

Nina Larrea. Foto: Marcus Lundstedt

Nina Larrea blir ny regionchef för We Effect i Latinamerika. Hon kommer närmast från tjänsten som programchef på Union-to-Union.

Placeringen är på We Effects kontor i Guatemala, där Nina ersätter tidigare regionchef Anna Tibblin som nyligen tillträtt som internationell chef för We Effect, med placering i Stockholm.

– Nina Larrea har en gedigen erfarenhet av utvecklingssamarbete och hon tar nu med sig sina kunskaper till We Effects sex verksamhetsländer i Latinamerika. Regionen står inför många utmaningar och Nina är rätt person för att hjälpa till att påverka situationen där till det bättre, säger Anneli Rogeman, vd för We Effect.

– Jag är glad och stolt över att ta det viktiga arbetet i Latinamerika vidare tillsammans med ett professionellt team och starka partnerorganisationer, och känner mig trygg med We Effects tydliga vision och uppgift för att utrota fattigdom på människors egna villkor, säger Nina Larrea

Nina Larrea har, utöver tjänsten hos Union-to-Union, bland annat varit Diakonias landchef i Bolivia, jobbat med jämställdhet i Peru och med Latinamerikafrågor hos Sida. Hon har en examen i juridik från Stockholms universitet.

Nina tillträder sin nya tjänst den 15 augusti.