Tjugo miljoner från PostkodLotteriet

Igår, den 6 mars, hölls den årliga utdelningen till PostkodLotteriets förmånstagare. I år fick We Effect 20 miljoner kronor, pengar som kommer att användas för långsiktig och hållbar fattigdomsbekämpning.

– Det är väldigt glädjande. Pengarna är oerhört viktiga för vårt arbete och hjälper till att säkra vårt arbete i kampen mot fattigdomen, säger Anneli Leina, ansvarig för insamling mot företag hos We Effect.

PostkodLotteriets totala utdelning uppgick till 1,1 miljard kronor. Pengarna kommer från lottförsäljning, bingo och skrapspel på webben. Tillsammans med systerlotterierna i Holland och Storbritannien är lotteriet världens näst största privata givare till välgörande ändamål.

─ Vi är mycket stolta över att vi ytterligare ett år kan leverera miljardbelopp till ideella sektorn i Sverige. De är de riktiga hjältarna och deras insatser och ideella krafter blir allt viktigare i samhället. Tack vare våra lottköpare genererar lotteriet ett överskott som gör verklig nytta, säger Anders Årbrandt, en av två managing directors på Postkodlotteriets operatörsbolag Novamedia Sverige AB.

Utöver ordinarie postkodcheck fick We Effect, tillsammans med Amnesty och Greenpeace, beviljat finansiering specialprojektet ”Att försvara försvararna”. Projektets mål är att minska riskerna för människorättsförsvarare i Brasilien, Honduras och Guatemala.

Fotnot: PostkodLotteriets har 53 förmånstagare. Sedan starten år 2005 har lotterierna under PostkodLotteriets varumärke genererat över 8,3 miljarder kronor till ideella sektorn.