Jennifer Vidmo ny regionchef för We Effect i Asien

Jennifer Vidmo har utsetts till ny regionchef för We Effect i Asien. Hon kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare för Clowner Utan Gränser.

– Att nu få leda We Effects arbete i Asien är en stor ära och jag tar mig an denna uppgift med ödmjukhet, inför alla de starka personer jag redan har fått möta och alla hjältar jag fortfarande inte har mött. Jag ser fram emot tillsammans arbeta ett steg i taget mot en värld där fattigdom och ojämlikhet inte längre existerar, säger Jennifer Vidmo.

We Effects Asien-region innefattar Filippinerna, Kambodja, Vietnam, Burma/Myanmar, Sri Lanka och Palestina – länder där det råder stora politiska utmaningar, med brott mot mänskliga rättigheter och svårlösta konflikter.
– Det är viktigare än någonsin att arbeta med att stärka lokala företag och kooperativ, stärka kvinnors deltagande och erbjuda utbildning, säger Jennifer Vidmo.

– Jennifer Vidmo är rätt person att leda We Effects arbete med att långsiktigt förändra situationen för många utsatta människor i våra verksamhetsländer i Asien. Hon har lång och bred erfarenhet av liknande uppgifter och jag är mycket glad över att hon nu tillträder den här tjänsten, säger Anneli Rogeman, vd för We Effect.

We Effects regionala kontor ligger i Ho Chi Minh City i Vietnam och dit flyttar nu Jennifer Vidmo med sin familj. Hon efterträder Magnus Persson.