Världens barn

Sana Fotograf: Arwa Shawa.
Sana Fotograf: Arwa Shawa.
Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 14 civilsamhälles­organisationer, SVT och Sveriges Radio P4. Kampanjen pågår hela året med kulmen i TV-inslag och en insamlingsgala. Radiohjälpens partnerorganisationer där We Effect är en, kan ansöka om projektstöd från insamlade medel och efter en granskning av alla ansökningar är det Radiohjälpens styrelse som beslutar vilka projekt som beviljas medel.

We Effect och Världens barn jobbar för barns välbefinnande i Palestina

We Effects arbete i Palestina bedrivs i ett område där den pågående, underliggande konflikten ständigt utgör ett hot. Effekten på barn är särskilt stor och oroande. Många drabbas av psykosocial stress.

 

År 2002 konstruerades separationsmuren och skapade geografiska och byråkratiska svårigheter för hundratusentals palestinier. Den israeliska ockupationen utgör dagliga utmaningar och hot mot uppfyllandet av barns rättigheter, inklusive rättigheterna till överlevnad, tillväxt och utveckling samt rätten till utbildning.

 

Världens Barn-projektet Barnen bakom separationsmuren syftar till att bekräfta barns och deras familjer rätt till fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande på landsbygden intill separationsmuren på Västbanken.

 

Läs mer om kampanjen och ge en gåva

Barnen bakom separationsmuren - besök dem i vår video

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du terms and conditions från Youtube
Gå till Youtube

Engagera dig för Världens Barn!

Insamlingen för Världens Barn går till arbete för barns rättigheter runt om i världen med fokus på barns rätt till hälsa, skola och trygghet. We Effect får som en av 14 organisationer ta del av insamlingen.

 

Du kan vara med och engagera dig genom att exempelvis skramla, anordna en loppis, springa eller panta.

 

Skänk en gåva eller starta en egen digital insamling enkelt här!