Kokoskolabrownie med stekta bananer, kokoschips och vaniljglass

Kokoskolasås

2.5 dl

KRAV-märkt kokosmjölk, t ex Kung Markatta

2,5 dl

ekologiskt farinsocker eller rättvisemärkt muscovadosocker

0,5 dl

ljus sirap, KRAV-märkt

1 krm

vaniljpulver, KRAV-märkt eller 1 tsk vanillinsocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.

  2. Sjud i 15 minuter tills såsen har tjocknat.

  3. Låt svalna.

Brownie

1,75 dl

kakao, KRAV- och rättvisemärkt

3,5 dl

socker, KRAV-märkt

2

ägg, kravmärkta

175 g

smör, KRAV-märkt

1,25 dl

mjöl, KRAV-märkt

2 tsk

vanillinsocker eller 2 krm KRAV-märkt vaniljpulver

0,5 tsk

salt (finns ingen certifiering men undvik eventuellt s k Himalayasalt pga tuffa arbetsförhållanden i Pakistan, där mycket av saltet kommer ifrån)

1 msk

kaffe (t ex Amigas eller Lucia Munoz, odlat av kvinnor, rättvisemärkt, ekologiskt)

1 dl

hackad mörk choklad, KRAV-märkt och rättvisemärkt, t ex Eguale eller Änglamark

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160°.

  2. Klä en form med bakplåtspapper.

  3. Smält smöret

  4. Rör i socker, ägg, vaniljsocker, salt och kaffe.

  5. Vänd ner mjöl och kakao, till sist den hackade chokladen.

  6. Bred ut hälften av smeten i formen, häll över kokoskolasåsen, bred över resten av smeten.

  7. Grädda ca 43 minuter.

Stekta bananer

KRAV-märkta bananer

KRAV-märkt smör

Ekologiskt farinsocker eller rättvisemärkt muscovadosocker

Ekologisk lime

Ekologisk ingefära

En skvätt rom, t ex rättvisemärkta Flor de Cana

Till servering

Rostade kokoschips, KRAV-märkta, t ex Änglamark, och KRAV-märkt vaniljglass

Gör så här

  1. Skala bananerna och halvera på både längden och tvären

  2. Stek i smör, pudra över socker och ingefära och droppa över lime och rom efter smak. De ska bara mjukna och få smak.

  3. Servera brownien ljummen med de varma bananerna ovanpå, en kula glass vid sidan av och rostade kokoschips över hela den KRAV-märkta härligheten.