Våra nätverk

8AgriCordAgriCord

AgriCord är ett nätverk för biståndsorganisationer som arbetar med stöd till bondeorganisationer i syd.

www.agricord.org

Concord SverigeCONCORD Sverige

CONCORD Sverige har ett trettiotal organisationer som medlemmar, som alla samarbetar kring opinionsbildning och påverkan av EU:s utvecklingspolitik.

concord.se

fairtradeFairtrade

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

We Effect stödjer kooperativ på flera platser i världen så att de kan klara av att leva upp till kraven för Fairtrade eller andra märkningar. Utöver detta så engagerar sig We Effect i Fairtrade, bland annat genom att delta i kampanjer och vara medlem i föreningen. We Effect har även tagit fram faktarapporter om kaffeodlarnas situation. Utifrån dessa har vi kunnat påverka media, företag, politiska beslutsfattare och konsumenter att bry sig om odlarnas situation.

fairtrade.se

forum sydForum Syd

Forum Syd är en paraplyorganisation för runt 200 svenska organisationer som arbetar med internationellt bistånd och opinionsbildning om globala frågor.

www.forumsyd.org

International Co-operative AllianceInternational Co-operative Alliance

International Co-operative Alliance är en internationell, oberoende organisation som förenar, representerar och stödjer kooperativ över hela världen.

www.ica.coop